Preskoči na vsebino


Velikonočno voščilo 2018

VELIKONOČNO VOŠČILO 2018

 

Praznujemo Veliko Noč, ko se Kristjani spominjamo Jezusove smrti in predvsem njegovega vstajenja od mrtvih. To je praznik zmage življenja nad smrtjo, zmaga ljubezni nad trpljenjem. Pa ne samo krščanski praznik, tudi narava, se po nekaj mesecih spanja, ječanja pod težo snega, in pokanja zaradi hudega mraza, prebuja v novo življenje. Sonce po dolgi zimi postaja vse toplejše in svetlejše. Vse to nam govori, da je življenje neuničljivo in da po vsakem trpljenju, križu, po vsaki nevihti posije sonce s še močnejšo lučjo in žarom.

Mogoče včasih kdo podvomi o tem, še posebej tukaj v bolnišnici, ko toliko ljudi trpi in umira (med njimi tudi mnogo otrok in mladih). Ali tudi tukaj življenje zmaguje nad smrtjo? Ali pa je to kraj, kjer sonce dokončno zatone? Kraj kjer ni več upanja, da bi človek zopet začel živeti?

 

Kot bolniški duhovnik, ki vsak dan preživim največ svojega časa ravno v tej ustanovi, vam povem eno stvar: če kje, potem ravno tukaj življenje zmaguje nad smrtjo!! Me vprašate kako to? Vam povem: zato ker vsak dan srečam na desetine bolnikov pri katerih je nasmeh močnejši od bolečine, upanje močnejše od obupa, vera močnejša od smrti!

Življenje premaguje smrt, ker je tukaj na stotine zdravstvenih delavcev, ki najprej skrbijo za telesno zdravje bolnikov, poleg vsega dela, skrbi in obveznosti pa ohranjajo mir, zbranost in prijaznost. Ker so polni požrtvovalnosti, ki gre včasih preko vseh človeških moči in znajo poleg telesa ozdraviti tudi ranjeno srce.

 

Dragi bolniki in vsi zaposleni: ne misliti, da je katerakoli vaša žrtev zaman. Ni zaman ker prinašate življenje mnogim ljudem – prav kakor Jezus. In če želite videti enega izmed njih, stoji danes ravno tukaj pred vami. HVALA!

 

Ob letošnjih velikonočnih praznikih prav vsem želim, da bi nobena slaba stvar v vas ne potrla vaše vere, ljubezni, miru in veselja. Ne dovolite, da bi vas karkoli odtrgalo od Boga in od vaših bližnjih. Da bi, ne glede na to kaj je vsakemu v življenju namenjeno, vsi živeli v polnosti. Ne pozabite nikoli: življenje je močnejše od smrti.

 

Blagoslovljene in čudežev polne velikonočne praznike želim.

p. Daniel Golavšek, bolniški duhovnik

Lokacija: