Preskoči na vsebino


Beseda tolažbe papeža Frančiška

BESEDE TOLAŽBE PAPEŽA FRANČIŠKA:

»Dragi bratje in sestre, vstopili smo v Sveti teden. Že drugič ga živimo v kontekstu pandemije. Lansko leto smo bili bolj šokirani, letos smo pa bolj preizkušeni. Ekonomska kriza je namreč postala težavna.

V tej zgodovinski in družbeni situaciji kaj počne Bog? Vzame križ. Jezus vzame križ, naloži si zlo, ki ga ta resničnost prinaša, fizično zlo, psihološko, predvsem pa duhovno zlo, saj Hudič izkorišča krizo za sejanje nezaupanja, obupa in ljuljke.

In mi? Kaj nam je potrebno storiti? To nam kaže Devica Marija, Jezusova Mati, ki je tudi njegova prva učenka. Ona je hodila za svojim Sinom. Nase je sprejela svoj delež trpljenja, temine, zbeganosti in je prehodila, ohranjajoč v svojem srcu prižgano luč vere, pot trpljenja. Z Božjo milostjo tudi mi lahko prehodimo to pot. In med vsakodnevnim križevim potom srečujemo obraze številnih bratov in sester, ki so v težavah. Nikar ne pojdimo mimo njih. Pustimo, da se srce zgane v sočutju in približajmo se jim. Za trenutek, kot Cirinejec, bomo lahko tudi mi pomislili: »Zakaj ravno jaz?« A potem bomo odkrili dar, ki nas je brez naših zaslug doletel.

Naj nam pomaga Marija, ki hodi vedno pred nami na poti vere".

Lokacija:


web counter