Preskoči na vsebino


Štiri nujne lastnosti....

Spomnim se besed Jezusa iz Nazareta, ki je pred dva tisoč leti dejal: Če ne boste v duši postali kot majhni otroci, potem nimate možnosti, da boste videli Božje kraljestvo. Besede, ki močno pritegnejo pozornost nas odraslih.

Bodite kot otroci in zapomnite si, da obstajajo štiri ključne otroške lastnosti, ki jih lahko vključite v svoje življenje, ne glede na starost.

Radovednost: Bodite radovedni. Otroška radovednost. Naučite se biti radovedni kot otroci. Kaj otroci storijo, če nekaj želijo izvedeti? Prav imate. Nadlegovali vas bodo, dokler ne dobijo odgovora. Otroci lahko zastavijo milijon vprašanj. Potem, ko mislite, da ste že potešili njihovo radovednost, vas zasujejo z milijon novih vprašanj. Otroci svojo radovednost uporabljajo tudi za učenje. Ali ste že kdaj opazili, da odrasli v naravi pohodijo mravlje, toda otroci se ustavijo in z radovednostjo opazujejo te male živalce? Otroška radovednost jim pomaga, da znanje vsrkavajo bistveno hitreje kot odrasli.

Navdušenje: Naučite se biti navdušeni kot otroci. Nič ni bolj magičnega kot otroško navdušenje. Otroci so včasih tako navdušeni, da ne prenesejo misli na nočni počitek. Komaj čakajo, da bodo zjutraj spet vstali. Tako so navdušeni, da misliš, da bodo eksplodirali. Kako se lahko kdorkoli upre otroškemu navdušenju? Včasih srečam nekoga, ki pravi: Veš, jaz sem že odrasel in zrel človek, zato se ne spodobi, da bi bil tako navdušen kot otroci. Ali ni to žalostno? Takšni ljudje so res vredni pomilovanja. Vse, kar lahko rečem je: Če ste preveč stari, da bi bili navdušeni, potem ste res stari.

Vera - Verujte kot otroci. Kako drugače bi lahko to opisal? Nekateri ljudje pravijo: Bodimo rajši odrasli glede tega. Oh, ne. Odrasli so preveč pogosto nagnjeni k skepticizmu. Nekateri odrasli pa so celo nagnjeni k ciničnosti. Odrasli rečejo: Ja. Večkrat sem že slišal te pravljice, da je potrebno biti pozitiven. Preveč sem že doživel, da bi verjel v takšne neumnosti. Tako razmišljajo odrasli, toda otroci so drugačni. Otroci verjamejo, da lahko dosežejo karkoli. Ko rečem otroku: Imeli bomo tri plavalne bazene! rečejo: Ja. Tri. Vsak od nas enega. Toda odrasli bi rekli: Tri plavalne bazene? Tebi se je zmešalo. Večina ljudi nima niti enega. Srečen boš lahko, če ti bo uspelo postaviti kad na vrtu. Ste opazili razliko?

Zaupanje: Zaupanje je otroška krepost. Ste že kdaj slišali izraz spi kot dojenček? To je to. Otroško zaupanje. Ko ste danes storili vse, kar je bilo v vaši moči, spustite skrbi iz misli in predajte rezultat v božje roke.

Radovednost, navdušenje, vera in zaupanje. Kakšna močna kombinacija besed, ki jih od danes ponovno vključite v svoje življenje.

Lokacija:


web counter