Preskoči na vsebino


Litanije v čast presvete Evharistije

Gospod, usmili se. Kristus, usmili se. Gospod, usmili se.

Bog Oče nebeški. Usmili se nas. Bog Sin, Odrešenik sveta. Bog, Sveti Duh. Sveta Trojica, en sam Bog.

Presveta Evharistija. Molimo te. Neizrekljivi dar Očeta. Znamenje najvišje Sinove ljubezni. Čudež ljubezni Svetega Duha. Blagoslovljeni sad Device Marije. Zakrament Kristusovega telesa in krvi. Zakrament, ki je ovekovečil daritev na križu. Zakrament nove in večne zaveze. Spomin našega odrešenja. Daritev hvale in zahvale. Daritev pokore in sprave. Prebivališče Boga med ljudmi. Jagnjetova svatbena gostija. Živi kruh, ki je prišel iz nebes. Skrivna mana, polna sladkosti. Pravo velikonočno Jagnje. Krona duhovnikov. Zaklad vernih. Popotnica potujoče Cerkve. Pomoč v naših vsakdanjih slabostih. Zdravilo nesmrtnosti. Skrivnost vere. Opora upanja. Vez ljubezni. Znamenje edinosti in miru. Vrelec čistega veselja. Zakrament, iz katerega rastejo device. Zakrament moči in rodovitnosti. Predokus nebeške gostije. Poroštvo našega vstajenja. Poroštvo prihodnje slave.

Jagnje Božje, ki odjemlješ grehe sveta. Prizanesi nam o Gospod. Jagnje Božje, ki odjemlješ grehe sveta. Usliši nas o Gospod. Jagnje Božje, ki odjemlješ grehe sveta. Usmili se nas.

Kruh iz nebes si nam podelil. Ki ima vso sladkost v sebi.

Molimo. O Gospod, dobrotljivo sprejmi našo molitev in daj, da bo v slavo tvojemu imenu in v korist za odrešenje sveta. Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.

Gospod Jezus Kristus, v čudovitem zakramentu svete evharistije si nam zapustil spomin svojega trpljenja in vstajenja. Naj svete skrivnosti tvojega Telesa in Krvi častimo z živo vero, da bomo prejemali vedno več sadov tvojega odrešenja, ki živiš in kraljuješ vekomaj. Amen.

Lokacija: